Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Webcolleges

De grote collegezalen aan de UvA zijn voorzien van webcollegerecorders. Bij een webcollege wordt tijdens het college zowel de spreker als de PowerPointpresentatie opgenomen om deze later online te plaatsen. Het opgenomen college kan door je studenten worden teruggekeken in de digitale leeromgeving.

Meerwaarde van webcolleges

Studenten zien webcolleges als een leermiddel en stellen de opnames zeer op prijs. Vele studenten maken tijdens een hoorcollege minder aantekeningen en kijken de colleges ’s avonds of voor een tentamen (selectief) terug. Veel studenten gebruiken de navigatiemogelijkheid van de webcolleges om delen herhaald af te spelen of direct naar een bepaald fragment in de presentatie te springen. Versteld terugkijken, tot zelfs 3 keer de snelheid, wordt ook als zeer positief ervaren door de studenten. Webcolleges dragen bij aan de studeerbaarheid voor studenten maar leveren volgens onderzoek geen of weinig bijdrage aan het studiesucces.  

Webcolleges kunnen ook worden ingezet om colleges van bijvoorbeeld gastdocenten, experts of collega’s te registreren en te archiveren voor later gebruik. Maar ook binnen internationaliseringsprojecten waarbij tijd- en locatieproblemen vervallen door het opnemen van de colleges. 

Webcollege aanvragen

Voor meer informatie over webcolleges en het aanvragen hiervan kan je terecht op de UvA medewerkerswebsite.