Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Digitale leeromgeving

Digitale leeromgeving

Een digitale leeromgeving ondersteunt het onderwijs. In een digitale leeromgeving kan een docent alle leerstof over een vak opnemen, opdrachten en quizzes laten maken en discussies voeren. Bij leerstof kun je denken aan literatuurlijsten met links naar wetenschappelijke artikelen, geluidsfragmenten, videobeelden en berichten. Iedereen die voor het vak is ingeschreven kan deze informatie raadplegen. Tot 1 september 2018 was Blackboard de digitale leeromgeving van de UvA, nu is dat Canvas.

Canvas

Over Canvas

Canvas is gebruiksvriendelijk, innovatief en kan flexibel ingericht worden. Het ondersteunt de UvA-onderwijsambitie om activerend, research-intensief, studentgericht en samenwerkend onderwijs te realiseren. Op "Canvas bij de UvA" vind je meer praktische informatie over Canvas en de overgang naar Canvas.

Wat gebeurt er met Blackboard?

In het kader van de overgang van Blackboard naar Canvas is Blackboard nog één jaar toegankelijk voor docenten en studenten. Blackboard is echter wel read-only. Dat betekent dat je wel je cursussen kunt inzien en bestanden kunt downloaden, maar geen veranderingen meer kunt aanbrengen in de cursus.