Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Video in onderwijs

Video in onderwijs

Video in onderwijs

Video neemt een belangrijke plek in binnen zowel onderwijs als onderzoek. Binnen de UvA vinden we het belangrijk om verschillende diensten in te zetten om het gebruik van video in het onderwijs en onderzoek te stimuleren en te faciliteren.

Voorbeelden waarbij video wordt gebruikt in het onderwijs zijn webcolleges, kennisclips en animaties. We zien dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van Blended Learning en activerende leervormen, waarbij online en offline onderwijs gecombineerd wordt.

Onderwijsvideo’s laten maken

Voor het (laten) maken van onderwijsvideo’s of om extra informatie in te winnen over het gebruik van video in het onderwijs kan er contact opgenomen worden met het Audiovisueel Centrum van de UvA. Het Audiovisueel Centrum is het mediaproductie- en expertise centrum van de UvA op het gebied van beeld en geluid. Het AVC produceert, begeleidt projecten, biedt ondersteuning en geeft advies over de inzet van beeld en geluid.

Meer weten of contact opnemen?

E. info-avc-icts@uva.nl
T. 020 525 2600

Audiovisueel Centrum (AVC)

Meibergdreef 15
1105 AZ Amsterdam

Inzetten webcolleges

De meeste grote collegezalen binnen de UvA hebben de mogelijkheid om webcolleges op te nemen. Het aanvragen van een webcollege kan via de UvA medewerkerswebsite.