Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op deze pagina bespreken we een aantal mogelijkheden voor docenten en ondersteuners om video’s thuis zelf op te nemen. Heb je vragen over het gebruik van video in het onderwijs, dan kun je contact opnemen met het Audiovisueel Centrum info-avc-icts@uva.nl

Videoconferencing met Zoom (in Canvas)

Voor videoconferencing en bijeenkomsten met werkgroepen raden wij aan om Zoom te gebruiken (tot 300 personen). Zoom is geïntegreerd in Canvas en geschikt om online les te geven aan de studenten. Met Zoom is het mogelijk om live "af te spreken" met studenten maar ook om video op te nemen om later nogmaals te gebruiken. 

Een handige functionaliteit van Zoom is het opdelen van studenten in break out rooms. Je kunt een Zoom Meeting dus beginnen met alle personen en deze vervolgens opdelen in verschillende kleinere groepen. De docent heeft de mogelijkheid om tussen de verschillende break out rooms te wisselen om zo 'een kijkje te nemen' bij de verschillende groepen.  

Videoconferencing met Zoom (buiten Canvas)

Het is ook mogelijk om Zoom buiten Canvas te gebruiken. Dit is vooral handig voor ondersteuners of gesprekken met niet-studenten.  

Zoom is buiten Canvas te gebruiken op zowel een beheerde als eigen werkplek. Bekijk onderstaande pagina voor meer informatie.

Heb je vragen over het gebruik van Zoom? Neem dan contact op met fb-zoom-icts@uva.nl 

Videoconferencing met MS Teams 

Met het programma Teams van Microsoft 365 kun je veilig online vergaderen, chatten en samenwerken met collega’s, docenten en studenten van binnen ènbuiten de UvA. De UvA biedt dit versneld aan om het thuiswerken makkelijker te maken. 

Wat kun je doen met Teams? 

Nu Microsoft Teams versneld wordt aangeboden, worden stap voor stap alle functies beschikbaar gesteld. Op dit moment kun je in Microsoft Teams aan de slag met: 

  • videobellen en overleggen  

  • chatten  

  • bestanden delen tijdens het chatten 

  • samenwerken in bestanden 

Lees hier meer over het gebruik van Microsoft Teams

Video’s opnemen met Kaltura 

Kaltura is een duurzame state-of-the-art oplossing voor het plaatsen of maken van video of audio door docenten, ondersteuners en studenten. Kaltura werkt zeer goed samen met Canvas. Als docent kun je daardoor op eenvoudige wijze video's aanbieden binnen je cursussen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om annotaties bij video’s te maken of een videoquiz samen te stellen. De video’s zijn afspeelbaar op alle verschillende apparaten. 

Er zijn twee manieren om gebruik te maken van Kaltura. Binnen Canvas kun je hiervoor My Media gebruiken en in je webbrowsers kun je Kaltura via video.uva.nl gebruiken.

Klik hier voor alle informatie over Kaltura 

Hergebruik van Webcolleges

Als je wenst om ‘oude’ webcolleges te hergebruiken of opnieuw te delen met studenten, dan kun je contact opnemen met het ICTO-team van je faculteit. Zij hebben toegang tot alle opgenomen webcolleges en kunnen je helpen deze te hergebruiken.