Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Video in onderwijs

Animatievideo

Gebruik van animatievideo's

Voor het visueel overbrengen van informatie kan er ook animatie worden gebruikt. Een animatievideo kan geheel uit geanimeerde beelden bestaan maar er kan ook een combinatie van videobeelden en animatie worden gemaakt.

Waarom animatievideo's?

Animaties zijn erg geschikt om een abstracte boodschap helder uit te leggen. Animaties worden steeds vaker gebruikt in de communicatie naar zowel studenten als medewerkers. Wie zien dat animaties in toenemende mate worden gebruikt voor instructie- en voorlichtingsvideo's.

Een animatievideo laten maken

Om een animatievideo te laten maken kun je contact opnemen met het Audiovisueel Centrum. Je komt langs voor een vrijblijvende intake waarbij je samen met het AVC het onderwerp en het doel van de animatie in kaart brengt. Ook kan het AVC meedenken over het script en de boodschap van de animatie. 

Na goedkeuring van de offerte zorgt het AVC dat de animatie wordt gemaakt. Als opdrachtgever krijg je eerst een storyboard ter goedkeuring aangeboden en vervolgens gaat de animator aan de slag.

Na oplevering van de eerste versie is er een correctieronde met ruimte voor eventuele feedback. Deze feedback wordt aangepast door de animator en vervolgens wordt de definitieve versie opgeleverd. 

Meer weten of contact opnemen?

E. info-avc-icts@uva.nl
T. 020 525 2600

Audiovisueel Centrum (AVC)

Meibergdreef 15
1105 AZ Amsterdam