Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Video in onderwijs

Kennis delen

Video in onderwijs

Voor samenwerken op het gebied van video in onderwijs en het delen van kennis zijn er verschillende mogelijkheden. Hier volgt een selectie.

Community Video UvA HvA en AMC

Collega’s van de UvA, HvA en het AMC komen driemaal per jaar bijeen om kennis te delen over actuele ontwikkelingen in het vak en vernieuwing van videodiensten.

Aansluiten kan, stuur een e-mail Werner Degger: W.F.Degger@uva.nl

Special Interest Group Media & Education

De Surfgroep SIG Media & Education heeft als doel kennis over toepassing van video en weblectures in het hoger onderwijs te delen, te bevorderen en te verspreiden. De thema's die centraal staan zijn:

  • Didactiek
  • Techniek
  • Organisatie
  • Zoeken, vinden en hergebruik
  • Borging
  • Professionalisering van docenten en ondersteuners

Viermaal per jaar organiseert de SIG een bijeenkomst.

Weblectures.nl

weblectures.nl is het online kennisplatform waar de SIG Media & Education kennis deelt op het gebied van video in het onderwijs.
Deze site bevat aan de praktijk getoetste scenario’s voor het gebruik van video in het onderwijs. Kennisclips, flipping the classroom, verrijkte weblectures en pencasts zijn voorbeelden van deze toepassingen. De site richt zich op docenten, audiovisuele- en onderwijskundige ondersteuners en beleidsmakers.

The Media & Learning Association

The Media & Learning Association is een internationaal non profit platform dat gebruik van media ten behoeve van innovatie en creativiteit binnen het leren stimuleert.

De associatie doet dat ondermeer door de organisatie van de jaarlijkse Media & Learning Conference en het uitreiken van de MEDEA awards voor de meest innoverende onderwijsvideo’s.