Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Video in onderwijs

Webinars, registraties en livestreams

Webinars, registraties en livestreams worden veelvuldig ingezet binnen de UvA en maken het mogelijk om op afstand gemakkelijk met grote groepen mensen te communiceren.

Webinars

Webinars zijn een laagdrempelig en efficiënt communicatiemiddel tussen één of meerdere sprekers en een grotere groep kijkers. Door de ingebouwde chatfunctie lenen webinars zich goed voor persoonlijk contact en verhoogd engagement. Kijkers kunnen door de chatfunctie gemakkelijk vragen stellen of antwoorden op vragen van de spreker en andere kijkers. De webinars worden uitgezonden vanuit de videostudio van het Audiovisueel Centrum.

Registraties

Registraties vinden op locatie plaats. Een team van het Audiovisueel Centrum is dan aanwezig bij de presentatie of het evenement om deze vast te leggen. Registraties worden gemaakt van presentaties of evenementen zodat deze later terug gekeken kunnen worden. Na afloop zal het team van het Audiovisueel Centrum de opnames monteren en op het gewenste platform plaatsen.

Livestreams

Ten behoeve van (met name) medisch onderwijs en congressen binnen het AMC beheert het Audiovisueel Centrum een geavanceerd glasvezelnetwerk tussen de operatiekamers en de collegezalen in het AMC. Het is mogelijk beelden op zeer hoge kwaliteit over dit netwerk te sturen. Ook kunnen er meerdere beelden worden samengevoegd in de regiekamer van het Audiovisueel Centrum. Zo kunnen de kijkers meekijken in de operatiekamer en daarbij eveneens de beelden van bijvoorbeeld endoscopie en röntgen zien. Ook is het mogelijk het beeld te verwerken in 3D kwaliteit. 

Ook colleges, lezingen en presentaties binnen andere UvA gebouwen kunnen live worden uitgezonden. Dit vraagt wel enige voorbereiding, wees dus optijd met het aanvragen van een livestream. 

Aanvragen

Voor meer informatie en voor het aanvragen van webinars, registraties en livestreams kun je contact opnemen met het Audiovisueel Centrum.