Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Online stemmen

Wooclap

De tool Wooclap

Vanaf het studiejaar 2021-22 beschikken de UvA en HvA over een nieuwe ‘Audience Response Tool’ genaamd: Wooclap. Alle medewerkers en studenten van de UvA en HvA kunnen vanaf nu gebruik maken van Wooclap. Met deze tool kun je tijdens het lesgeven of presenteren vragen of stellingen voorleggen aan je klas of publiek om de interactie te bevorderen. Aanwezigen in de zaal, of online, reageren via hun laptop of smartphone. De resultaten worden direct getoond op het scherm van de presentator. Wooclap is bij de UvA de opvolger van Sendsteps/Shakespeak.

Wat is er mogelijk met Wooclap?

Wooclap helpt om een les interactiever en interessanter te maken, zowel voor student als docent. Er zijn ook didactische redenen om de tool in te zetten:
•    De tool helpt studenten hun aandacht bij de les te houden.
•    Het is een manier om studenten te activeren.
•    Als docent ontvang je direct feedback van studenten over hun kennisniveau en begrip van de lesstof. Hier kan je tijdens of na de les op inspelen.
•    De tool helpt studenten bij het onthouden van de behandelde stof.
Bekijk de 8 tips van Wooclap om de tool effectief in te zetten tijdens het lesgeven (Engelstalig).

Inloggen

Je kan bij Wooclap inloggen met je UvAnetID of HvA-ID. Je hoeft niet handmatig een account aan te maken bij Wooclap of aan te vragen bij een beheerder. Via  wooclap.uva.nl / wooclap.hva.nl kom je direct op de inlogpagina van de UvA/HvA bij Wooclap uit. Medewerkers van het UMC Amsterdam locatie AMC hebben een eigen inlogpagina. 

Ondersteuning voor UvA/HvA docenten

Basisinstructies voor docenten vind je in de A-Z lijst onder het Wooclap lemma. Als je vragen hebt over Wooclap vind je het antwoord wellicht in onze Wooclap FAQ. Ook op de website van Wooclap zelf is een hoop informatie te vinden in het Help center, zoals een uitgebreide handleiding van Wooclap
Verder kan je natuurlijk terecht bij je facultaire ondersteuning  voor support bij het gebruik van Wooclap.