Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Klassieke kennisoverdracht is een instructie met enige visuele ondersteuning. Dit kan een PowerPoint zijn (met plaatjes, grafieken of korte tekst) of iets dat de docent op de computer laat zien (zoals een computerprogramma of website). De docent kan in deze visuele ondersteuning schrijven of tekenen.

Voorbeelden klassieke kennisoverdracht

Resilient Environment: Clip 10
Kennisclip gemaakt bij FNWI met Dirk Hilbers

Waar kan ik zo'n opname maken?

Kennisclips met klassieke kennisoverdracht zijn de meestvoorkomende kennisclips in het onderwijs omdat ze erg lijken op een instructie die in een hoorcollege wordt gegeven. Alle UvA-studio's zijn daarom ingericht om deze vorm van kennisclips te maken. Hieronder vind je de lijst met UvA-studio's die we hiervoor adviseren te gebruiken.

Wat zijn de kosten van zo'n opname?

In de meeste gevallen zijn er afspraken gemaakt op de faculteiten voor het opnemen van eenvoudige kennisclips en worden er geen kosten voor docenten doorbelast. Bij bijzondere verzoeken kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Informeer hierover bij de studio of bij je facultaire TLC.

Klassieke kennisoverdracht SPECIAL: Lightboard

Een lightboardopname is een kennisclipopname met een lightboard oftewel learning glass. Een lightboard is uitermate geschikt om complexe processen uit te leggen.

Een goede voorbereiding van de presentatie en de tekeningen is belangrijk. Je zult rekening moeten houden met de afmetingen van het lightboard. De tekeningen en tekst zullen hier binnen moeten vallen. (Er kan gepauzeerd worden in een opname/presentatie maar de tekeningen kunnen in de take niet overgedaan worden). In de montage worden de opnames gespiegeld. Qua kleding zul je naast kleine streepjes en stippeltjes dus geen logo’s moeten dragen. Er kan gebruik gemaakt worden van spiekbriefjes in de studio. (Autocue raden wij af).