Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Van een demonstratie leren studenten hoe bepaalde handelingen moeten worden verricht. Denk dan aan bijvoorbeeld een stappenplan van een software, het doorlopen van een lichamelijk onderzoek of een opname in het lab.
Softwarematige demonstratie

Software demonstreren lijkt in de opzet van de opname veel op klassieke kennisoverdracht. De opnamemogelijkheden zijn daarom vrijwel hetzelfde en alle UvA-studio's zijn hier goed voor ingericht.

Demonstratie-opname in de studio

Voor alle faculteiten is het mogelijk om hiervoor het Audiovisueel Centrum (AVC) in te schakelen.

In de grote studio daar zijn er meerdere mogelijkheden om een demonstratie op te nemen. Denk aan een medisch onderzoek met een arts en een patient die op een onderzoeksbank ligt. Maar ook aan een demonstratie van een medisch apparaat dat getoond wordt op een desk. De kosten voor een demo in de grote studio zijn €1.400,- voor een halve dag. Dit is inclusief montage en één correctieronde.

In de videostudio van het FMG en FNWI zijn hier ook mogelijkheden voor. De kennisclipstudio's zijn hier minder voor geschikt. Zie hieronder voor de links naar de UvA-videostudio's.

Microscopie Nina
Demonstratie op locatie bij FNWI
Demonstratie op locatie

Een derde optie is om een demonstratie op locatie op te nemen. Een voorbeeld hiervan is opname in een laboratorium.

Het Audiovisueel Centrum (AVC) is voor docenten van alle faculteiten hiervoor in te schakelen. Er zal een cameraman aanwezig zijn en iemand van productie. De montage wordt binnen twee weken opgeleverd en is inclusief één correctieronde. De kosten voor de demo zijn voor een halve dag €1500,-. Je kunt dit afstemmen met het AVC via info-avc-icts@uva.nl

Sommige faculteiten hebben eigen faciliteiten of afspraken met het AVC. Informeer bij je facultaire ICTO of TLC naar de mogelijkheden.