Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Een kennisclip kan de vorm aannemen van een interview of een dialoog tussen twee personen. Studenten leren op die manier van de kennis van een expert of over de techniek van gespreksvaardigheden. De opname kan plaatsvinden in een studio of op locatie.
Opname in de studio

Je kunt een interview/dialoog laten opnemen in de studio of op locatie. Er zijn verschillende vormen mogelijk. Je kunt denken aan een dialoog/ vraaggesprek in een interviewsetting. Deze bestaat uit twee loungestoelen, een kleed en een plant en een tafeltje. Maar ook een spreekkamersetting is mogelijk: een bureau met laptop en bureaustoel en een stoel tegenover. Een voorbeeld hiervan is een arts-patiëntgesprek. Er zijn ook mogelijkheden om een vraaggesprek op te nemen met meerdere mensen. Er kan dan eventueel gebruik worden gemaakt van de talkshowtafel. Voordeel van het gebruik van de studio is dat alle faciliteiten er zijn. Er kan gebruik gemaakt worden van meerdere camera’s en de setting kan naar wens uitgelicht worden. Van tevoren moet goed nagedacht worden over de interviewvragen of het script.

Hoeveel kost zo'n opname?

De kosten verschillen per studio en de afspraken die op de faculteiten zijn gemaakt. De faculteiten FMG, FNWI en Geneeskunde hebben hierover specifieke afspraken met hun studio's. Informeer bij je facultaire TLC wat de mogelijkheden zijn.

In de videostudio van het AVC zijn de kosten voor een halve dag opnames zijn voor 2 uur opnames €895,- en voor 4 uur opnames €1.335,-. Dit is inclusief montage en één correctieronde. De oplevering van de eerste versie is binnen twee weken. Na terugkoppeling kan de editor de aanpassingen doen. Je kunt contact opnemen voor een afspraak en/of meer informatie via info-avc-icts@uva.nl.

Waar kan ik zo'n opname maken?

De kennisclipsstudio's zijn voor een interview minder geschikt. Advies is daarom om gebruik te maken van één van de UvA-videostudio's.

Op locatie

Een andere optie is om een interview/ dialoog op locatie op te nemen. Je hierbij denken aan een arts-patiëntgesprek op de poli.

Het verschilt per faculteit of er voor docenten gratis opnamemogelijkheden zijn. Informeer hierover bij je facultaire ICTO of TLC.

Voor docenten van alle faculteiten is het mogelijk om het Audiovisueel Centrum (AVC) in te schakelen. Er zal dan een cameraman aanwezig zijn en iemand van productie. De opnames worden gemaakt met twee camera’s. De oplevering van de eerste versie zal binnen twee weken zijn. Je kunt deze productie verder bespreken met het AVC en en contact opnemen via info-avc-icts@uva.nl