Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Fleur Braunsdorf.

F. (Fleur) Braunsdorf

ICT Services

 • Wat zijn Grassroots?

  Grassroots zijn kleine experimentele projecten met een ICT-toepassing, die rechtstreeks binnen het onderwijs uitgevoerd worden. Of het experiment nu geslaagd is of niet, het belangrijkste is dat ervan geleerd wordt en de resultaten gedeeld kunnen worden met anderen.

 • Wie kunnen een voorstel voor een Grassroot indienen?

  Iedere docent en student van de UvA kan een voorstel indienen. Ook medewerkers kunnen dit doen, maar de Grassroot moet wel direct in het onderwijs gebruikt worden.

 • Wat is het verschil tussen een Grassrootsvoorstel en een -programma?

  Een Grassrootsvoorstel wordt door een individuele docent of student ingediend. Een programma bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 gebundelde voorstellen, die samen het programma vormen. Daarbij worden programma’s meestal ingediend door een opleiding of faculteit en uitgevoerd onder leiding van een projectleider.

 • Hoeveel werk is een Grassroot?

  Omdat een Grassroot slechts een klein project is, is het belangrijk om een duidelijk doel en een tijdsplanning aan te houden, en te zorgen dat het niet te ambitieus is. Hoe kleiner en concreter de Grassroot is, hoe hoger de kans op succes. Voor de individuele Grassroots geldt dat het aangeraden wordt om deze binnen drie maanden uit te voeren.

 • Hoe gaat de beoordeling van de voorstellen?

  Omdat de financiering van de Grassroots vanuit de Expertisegroep ICT voor Onderwijs komt, vormen zij ook de selectiecommissie. Deze commissie beoordeelt de voorstellen aan de hand van de criteria die onderaan het formulier van het Grassrootsvoorstel aangegeven staan.

 • Hoe wordt het geld van de Grassroots uitgekeerd?

  Deelnemers die een Grassroot toegekend hebben gekregen, krijgen het geld op een WBS-nummer van de opleiding/faculteit gestort. De kosten voor de Grassroot kunnen op dit nummer gedeclareerd worden.

  Studenten kunnen de gemaakte kosten via het formulier declaratieformulier 'personeel niet in dienst' declareren.