ClipMaker (kennisclips)

Maak uw eigen kennisclips

UvA ClipMaker is het onderdeel van UvA webcolleges, waarmee docenten zelf kennisclips kunnen maken.

Wat is UvA ClipMaker?

UvA ClipMaker is een onderdeel van UvA webcolleges, waarmee docenten zelf kennisclips kunnen maken. Een clip is meestal  een  schermopname met geluid, maar kan ook bestaan uit videobeeld of een combinatie van schermopname en video. Het resultaat is vergelijkbaar met een webcollege, maar zal in het algemeen veel korter duren. De kijker kan de clip van begin tot eind afzien of door de clip navigeren met behulp van automatisch gemaakte navigatie-slides.

Als de opname klaar is wordt een URL gegeneerd waarmee u de kennisclip via Blackboard of andere kanalen beschikbaar kunt maken.

Systeemeisen

Om met ClipMaker te werken heeft u een pc met Windows 7 (of hoger) of een Mac met OS 10.8 * nodig. Op deze computer moet de ClipMaker software  geïnstalleerd worden, die voor UvA werkplekken beschikbaar is via de UvA Application Catalog in het Windows Startmenu. Als u met een eigen computer werkt kunt u de software downloaden in de webcollege-omgeving. In de handleiding vindt u uitgebreide instructies.

U kunt de clip bewerken met een browser: Firefox versie 3.6 of  hoger, Internet Explorer 9.0 of hoger of Safari 4 of hoger.  

* De huidige serversoftware van ClipMaker werkt niet in combinatie met Mac OS X Mavericks en Yosemite (vanaf 10.9).

Meer informatie over kennisclips

 UvA ClipMaker is jong. Daardoor zijn er nog niet veel UvA voorbeelden van kennisclips. Hier vindt u een paar demo's en links naar pagina's met meer informatie en voorbeelden.

Gepubliceerd door  ICT Services

Divisie Vernieuwing - Onderwijs & Onderzoek

18 juli 2016