De UvA op iTunes U en YouTube

Sinds maart 2013 publiceert de Universiteit van Amsterdam videomateriaal op de open online videokanalen iTunes U en YouTube. Webcolleges, voorlichtingsvideo’s en videoregistraties van lezingen, tentoonstellingen en UvA-evenementen zijn hiermee gemakkelijk online te bekijken of te downloaden.

Met de inzet van deze videoportalen wil de UvA haar nationale en internationale bekendheid verder vergroten. Het aanbieden van open online video maakt het voor docenten, onderzoekers en medewerkers eenvoudiger om hieraan een bijdrage te leveren. 

Wat is iTunes U?

iTunes U is een gedeelte van de iTunes Store van Apple waar bezoekers materiaal van universiteiten, onderzoeksinstellingen en musea wereldwijd kunnen bekijken of beluisteren of kunnen downloaden om het op een later moment af te spelen. Al het materiaal is gratis.

Wat is UvA YouTube?

UvA YouTube is een kanaal voor de Universiteit van Amsterdam binnen de videowebsite YouTube. YouTube is een dienst van Google. Voor het bekijken van de video’s op YouTube zijn een internetverbinding en een browser nodig.

Er is videomateriaal gepubliceerd, zoals De Fascinatie, de lezingen van Spui 25, medisch videomateriaal van het AMC en enkele collegereeksen. Dit wordt continu aangevuld. Naast deze open online videokanalen maakt de UvA gebruik van ELO en de eigen website uva.nl.

Webcolleges helpen aankomende studenten om zich een reëel beeld te vormen van de inhoud, het niveau en de pedagogische aanpak van universitaire studies. Dit kan bijdragen aan een bewustere studiekeuze en een groter studiesucces. 

Gepubliceerd door  ICT Services

O&O/ICTS

9 mei 2016