Grassroots

Nieuwe Grassrootronde 2018

In het nieuwe jaar start weer een nieuwe Grassrootronde. De deadline voor het indienen van voorstellen is 26 oktober 2018 om 13.00 uur. 

Unieke Grassrootsronde met thema kennisclips

Er zijn gelden beschikbaar gekomen om via een extra Grassrootronde de ontwikkeling van kennisclips een duurzame impuls te geven. De deadline voor het indienen van voorstellen is vrijdag 26 oktober 2018. Ook Grassroot-aanvragen op andere gebieden dan kennisclips kunnen worden ingediend.

Apart formulier voor deze unieke ronde

Op uva.nl/grassroots is een apart aanvraagformulier voor kennisclips-Grassroots beschikbaar. De criteria verschillen iets ten opzichte van de algemene Grassroot-aanvragen. De aanvraagformulieren kunnen naar het algemene e-mailadres van de Grassroots worden gestuurd (grassroots@uva.nl).

Hetzelfde budget als bij andere Grassroots

Voor kennisclips-Grassroots geldt eveneens het budget van €1000,- Dit budget kan worden besteed aan bijvoorbeeld hardware of software om kennisclips op te nemen of te monteren. Dit mag voor de eigen werkplek worden ingezet, maar het wordt aangemoedigd om in het voorstel aandacht te besteden aan het duurzaam inzetten en delen van aan te schaffen materialen. Het clusteren van aanvragen met meerdere personen behoort ook tot de mogelijkheden. Voorwaarden voor de aanvragen is dat de bestedingen nog in 2018 gedaan worden.

Andere Grassroot-aanvragen ook welkom

Naast deze extra Grassroot-aanvragen op het gebied van kennisclips zijn ook overige aanvragen voor Grassrootronde 2 nog steeds welkom. Ook hiervoor geldt de deadline van vrijdag 26 oktober 2018.

Wat zijn Grassroots?

Grassroots zijn kleinschalige, laagdrempelige projecten waarbij studenten en/of docenten het onderwijs verrijken, verbeteren en/of intensiveren met behulp van een ICT-toepassing. Binnen een Grassrootproject worden de resultaten van het Grassrootproject direct in het onderwijs ingezet. Twee maal per jaar wordt een Grassrootsronde georganiseerd.

Voorbeelden van eerdere Grassroots

'Filmpje over Augmented Reality Sandbox  van HvA  docent Armin Viergever en UvA docent Mathijs Booden (filmpje 03:24)’

Video wordt geladen..
'Filmpje over Augmented Reality Sandbox van HvA docent Armin Viergever en UvA docent Mathijs Booden (filmpje 03:24)’

Digital Formative Assessment

Filmpje over Digital Formative Assessment van HvA docent Louise Taylor (filmpje 02:34).

Video wordt geladen..
Digital Formative Assessment

Grassroots idee 'MOOIS'

Filmpje over Mobiele Open Online Interactieve Syllabi van ACTA-docent Denise van Diermen (filmpje 02:10).

Video wordt geladen..

Meer Grassroots-inspiratie opdoen?

Kijk voor nog meer inspiratie op de pagina met de Grassroots die momenteel uitgevoerd worden of die afgerond zijn. Bezoek ook eens de Blog waar de deelnemers elkaar informeren over hun vorderingen.

Vragen?

Ga naar de FAQ over Grassroots en vind daar antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij of wil je meer weten?

Neem dan contact op met Nils Siemens of Fleur van Keimpema.

Gepubliceerd door  ICT Services

Afdeling Onderwijs en Onderzoek ICT Services

2 oktober 2018