Digitale leeromgeving

Van Blackboard naar Canvas

Een digitale leeromgeving ondersteunt het onderwijs. In een digitale leeromgeving kan een docent alle informatie over een vak opnemen, denk aan literatuurlijsten, geluidsfragmenten, videobeelden en berichten. Iedereen die voor het vak is ingeschreven, kan deze informatie raadplegen. Per september 2018 gaat de UvA de digitale leeromgeving Canvas in gebruiknemen als opvolger van Blackboard.

Praktische informatie over Blackboard

Wil je weten wie facultaire ondersteuning verzorgt bij het gebruik van Blackboard? Lees dan verder in de A-Z-lijst op de medewerkerssite in het lemma 'Blackboard'.

Canvas

Canvas is gebruiksvriendelijk, innovatief, kan flexibel ingericht worden, afgestemd op de behoeften van de faculteiten. Canvas ondersteunt de UvA-onderwijsambitie om activerend, research-intensief, studentgericht en samenwerkend onderwijs te realiseren.

In 2017 wordt samen met onderwijs- en opleidingsdirecteuren, docenten, studenten en onderwijsondersteuners keuzes gemaakt voor de inrichting van Canvas, de applicaties die aan Canvas gekoppeld worden en de UvA-brede cursus-templates.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de inrichting en implementatie van Canvas?

Kijk dan op de speciale Canvas-website en meld je aan voor de nieuwsbrief 'Op Weg naar Canvas'. Aanmelden gaat via: canvas-communicatie@uva.nl.

Gepubliceerd door  ICT Services

Afdeling Onderwijs en Onderzoek ICT Services

25 oktober 2017