Camera Lucida

Innovatieproject uit de videotender 2012

Binnen dit project realiseert een team onder leiding van John Kleinen, docent FMG (departement antropologie & sociologie), een portal voor studenten en docenten met interesse voor visuele sociale wetenschap.

Video wordt geladen..

Visuele sociale wetenschap in Amsterdam, daar kan meer mee!

Het platform Camera Lucida kent vele vormen en evenzovele doelstellingen. Er is echter één visie die alles binnen het project met elkaar verbindt: visuele sociale wetenschap in Amsterdam, daar kan meer mee!

Camera Lucida is er om:

  • Film, fotografie en visuele methoden & technieken op unieke wijze te verweven in het onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Een archief aan te bieden van visueel antropologisch en sociologisch materiaal
  • Algemeen geïnteresseerden kennis te laten maken met visuele sociale wetenschap.
  • Zelfstandige fotografen en filmmakers met een sociaalwetenschappelijk perspectief een podium te bieden om hun materiaal te laten zien en te verspreiden.
  • Film, fotografie en visuele methoden & technieken op unieke wijze te verweven in het onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Te lezen en te discussiëren over wat er wereldwijd in de visuele sociale wetenschap gebeurd.

 

Tot nu toe op de site:

  1. Toegang tot duizenden uren etnografisch film materiaal dankzij de Alexander Street Anthropology database, aangekocht door de Universiteit van Amsterdam. Voornamelijk Angelsaksische klassiekers zijn hier te bekijken.
  2. Onze eigen collecties, te weten die van Stichting Vista, het Asian Cinema Center en een aantal jaargangen van het Beeld voor Beeld festival zijn te raadplegen op deze website.

 

Ga naar: www.cameralucida.nl

Gepubliceerd door  ODG

17 september 2014