Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Trefwoorden: video, interactief

Het aantal beschikbare voortplantingstechnieken breidt zich zeer snel uit. Het is daarom van groot belang dat studenten, co-assistenten en specialisten in opleiding uptodate informatie krijgen. De informatie in studieboeken in per definitie verouderd. Alleen door interactieve informatie is het mogelijk dat leerdoelen worden behaald. Voortplantingstechnieken zijn vaak onderdeel van publiek debat. Het is daarom van ook belang dat studenten, co-assistenten en specialisten in opleiding goed bekend zijn met de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze technieken. Het doel van deze Grassroot is om geassisteerde voortplantingstechnieken, zoals IVF, ICSI, invriezen van eicellen en zaadcellen en pre-implantatie genetische diagnostiek interactief in beeld te brengen. Al deze technieken (het oogsten van de eicellen of zaadcellen, de bevruchting, de biopsie van het embryo, de terugplaatsing in de vrouw en de bewerking van overgebleven embryo’s)  vinden in een zogenaamde “clean room” plaats. 

Deze “clean room” is niet toegankelijk voor personen in opleiding vanwege infectie risico’s en luchtkwaliteit. De studenten, co-assistenten en specialisten in opleiding hebben hierdoor een lacune in hun opleiding met betrekking tot voortplanting. 

Door middel van het bewerken van video beelden willen wij deze technieken inzichtelijk maken. Het gaat hierbij niet om het vervaardigen van de beelden zelf. Het gebruik van het software pakket Articulate Storyline (de ICT component) zorgt er vervolgens voor dat de video’s worden gearrangeerd en aangevuld met extra informatie, waarmee de leerervaring voor studenten kan worden verrijkt. We willen de student de mogelijkheid geven de patient in de ‘clean room’ te volgen. Hierbij stellen we voor om een globaal overzicht van de onderdelen te laten zien, zoals dan een plattegrond, of foto’s van de ruimte. Vervolgens kunnen de verschillende onderdelen van de voortplantingstechnieken inzichtelijk worden gemaakt d.m.v. video’s (door middel van pop-ups wanneer er op een bepaald onderdeel geklikt wordt).