Makkelijk communiceren met Skype for Business

15 december 2016

Sinds 5 december kunnen bijna alle medewerkers* Skype for Business, de zakelijke variant van Skype, gebruiken. Skype for Business maakt het mogelijk om op verschillende manieren in contact te komen met collega’s en eenvoudig digitaal samen te werken

Weer een nieuw middel?

Telefoon, sms, WhatsApp, e-mail: we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch biedt Skype for Business jou voordelen: je kunt namelijk in een oogopslag zien of collega’s beschikbaar zijn en direct contact leggen. Wil je snel iets vragen? Dan stuur je een chatbericht. Wil je jouw collega opzoeken? Dan bekijk je de locatiegegevens. Even overleggen op afstand? Dan start je een online meeting. Hoe je Skype for Business in je dagelijkse werk in kan zetten, zie je in dit filmpje:

Snel aan de slag

Het programma start automatisch op je beheerde UvAwerkplek op en je bent ook al ingelogd. Je hoeft het programma alleen te openen en het is klaar voor gebruik. Op een niet-beheerde UvAwerkplek (zoals een MacBook), mobiele telefoon of tablet is Skype for Business ook te gebruiken. Houd er rekening mee dat je de software nog moet installeren en dat bepaalde functionaliteiten beperkt beschikbaar zijn. De instructievideo laat je onder andere zien hoe je collega’s opzoekt, een chat stuurt en hoe je tijdens een online meeting je scherm kan delen.

Meer informatie

Bekijk de A-Z-lijst onder Skype for Business voor meer informatie, veelgestelde vragen en instructies.

*Alleen de medewerkers van Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, het Amsterdam University College en de Bibliotheek krijgen op een later moment de beschikking over het programma.