Tips van studenten over Canvas

19 november 2018

Hoe hebben studenten Canvas tijdens periode 1 ervaren? Om dat te peilen is er in de eerste studentennieuwsbrief een 1-minute Canvas survey bijgevoegd. Van de 13.836 studenten die de nieuwsbrief openden, vulden 277 studenten de survey in, een response rate van 2%.

Gebruiksvriendelijkheid Canvas

Met de stelling “Canvas is een gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving” is 85% van de studenten het (enigszins) eens. 67% van de studenten gebruikt de Canvas app ten minste 1x per week.

Inrichting vakken in Canvas

De studenten werden gevraagd om het belangrijkste vak van dit blok in gedachte te nemen en aan te geven welke uitspraken over de inrichting van dat vak in Canvas klopte. Hier zijn de uitspraken in volgorde van meest kloppend naar minst kloppend:

• De mededelingen van de docent zijn nuttig (75%)
  • De homepage is informatief (60%)
  • Het inleveren van opdracht in Canvas is eenvoudig (60%)
  • In Canvas staat duidelijk wat je moet doen voor dit vak (59%)
  • De leerstof en opdrachten worden in Canvas overzichtelijk gepresenteerd (55%)
  • Je vindt snel wat je zoekt (46%)
  • In de kalender staan alle belangrijke deadlines van dit vak (35%)

Tips van studenten

De studenten geven de volgende tips aan docenten:

• Zet alle belangrijke deadlines en werkcolleges in de kalender door er een datum aan toe te kennen