4 bijdragen door ICTS op Lustrumfeest HvA - 30 augustus 2018

door Sjoukje Kerman

12 juli 2018

Op 30 augustus levert ICTS een viervoudige multidisciplinaire bijdrage aan het HvA Lustrumfesitval. Divisie Vernieuwing is initiatiefnemer en organisator. We delen graag met je, in het kort, wat we gaan doen

Creatieve workshop: Kennisclips

In nauwe samenwerking met decentrale ICTO en docenten uit verschillende faculteiten  heeft ICTS- AVC interessante  onderzoeksresultaten die het delen waard zijn.  AV consultants Werner Degger en Fleur van Keimpema zetten je vandaag daarmee aan het werk. Steeds meer docenten maken gebruik van kennisclips in hun onderwijs. Maar wat wordt er precies onder een kennisclips verstaan? Wanneer zet je ze in voor je onderwijs? In deze workshop leer je over de Cognitieve Theorie Multimedia Leren en ga je zelf aan de slag met het ontwerp voor een kennisclip met behulp van een storyboard.

Kennissessie: Fix Your Vowels

In deze kennissessie tonen Sjoukje Kerman, projectleider ICTS onderwijsinnovatie, ICTS applicatiebeheer;  developer Bas Heerschop en bedenker /Docent Spaans FGw Carmen Lie-Lahuertade app Fix Your Vowels. Deze app, ontwikkeld door de UvA, verbetert je uitspraak in het Spaans na 2 maanden intensief gebruik, met meer dan 90%. Het is de bedoeling dat deze app in de toekomst ook voor de HvA toegankelijk is en dat naast het Spaans ook andere talen geoefend kunnen worden, waaronder Italiaans, Zweeds en Arabisch. Het is een buitengewoon makkelijke en effectieve uitvinding die je accent kan wegnemen!  Hoe het werkt? Kijk op: https://vimeo.com/198994754

Ontspannende activiteit: VR beleven

Veel mensen kennen 360 graden video wel van horen zeggen. Er zijn echter maar weinig mensen die hebben ervaren, hoe het is om rond te kijken in een ruimte waar je niet zelf aanwezig bent. AV consultant ICTS; Arnout Probst, laat je ervaren hoe het is om ergens "virtueel aanwezig te zijn" met een VR bril. Natuurlijk gaan we ook met je  in gesprek over welke toepassingen er mogelijk zouden zijn in onderwijs en onderzoek.

Creatieve workshop: Hackathon op het droge

Een Hackathon dwingt een groep mensen om razend snel met creatieve, effectieve een haalbare oplossingen te komen voor de meest uiteenlopende projecten. Naast de uitkomst van een Hackathon is het een bijzondere proces waarin je je constant moet openstellen voor inzichten van anderen en je het falen-en-weer-doorgaan-mechanisme moet koesteren. Zowel uitkomsten als het proces kunnen ook voor het onderwijs veel gaan betekenen. Dit willen we graag laten zien: de deelnemers gaan hun onderwijskundige of vakinhoudelijke concepten visualiseren. Deze workshop wordt geleidt door Alan Berg en Sjoukje Kerman.

Meer informatie over de Lustrumdag

Dit zijn slechts vier van de vele bijdragen aan deze dag. Mocht je willen weten wat er nog meer te beleven valt? We verwijzen je graag door: Link: https://lustrum2018.event-hva.nl/page/423038.

En mocht onze bijdrage je belangstelling voor samenwerkingsprojecten versterken dan maken we graag snel een afspraak met je.