Update stand van zaken Grassrootrondes UvA/HvA

30 mei 2018

Er staan drie nieuwe blogs van 3 grassroots op ict-innovatie.uva.nl: de afgeronde grassroot “Samenwerken aan een curriculum” van Tom Broens, Joost Noordeloos schrijft over de tool die hij heeft uitgezocht om het concept Community of Learners onder het voetlicht te brengen, en Renee van Amerongen en Gooitzen Zwanenburg bloggen over hun graasroot bij Biomedische Wetenschappen “Spelenderwijs: van in vivo naar in silico modellen voor stamcelbiologie”

Meer informatie en de verwijzing naar de desbetreffende blogs:

• Tom Broens heeft zijn Grassroot “Samenwerken aan een curriculum” afgerond en heeft die afgelopen start-/slotbijeenkomst gepresenteerd. Hij ontwikkelde voor Medische Informatiekunde en curriculum tool die het opleidingsraamwerk inzichtelijk maakt inclusief o.a. eindtermen, vakken, leerdoelen en leerlijnen. Hier vindt je de blog.
  • Joost Noordeloos heeft een tool uitgezocht om het concept van een Community of Learners op zijn opleiding sterker naar voren te laten komen. Na docenten en studenten te hebben ondervraagt kwam hij uit op de applicatie Projectcamp.us. Hij hoopt een stevige koppeling tussen de applicatie en Canvas tot stand te brengen en zo een echte ‘Blended Community of Learners’ te creëren. Hier vindt je de blog.
  • Ondertussen zijn Renee van Amerongen en Gooitzen Zwanenburg bij Biomedische Wetenschappen bezig om een bordspel en een computerpracticum met elkaar te verbinden. Zij krijgen voor de ontwikkeling daarvan hulp van Abel Stam. Het doel is om grote recente ontwikkelingen in de stamcelbiologie inzichtelijk te maken. Hier vindt je deze blog.

Nieuwe grassroot-ronde in septmeber 2018

Zelf ook een goed ICT idee voor het onderwijs? Eind september start weer een nieuwe aanmeldingsronde voor Grassroot-aanvragen. Daarover binnenkort meer op de Grassroot-website.