AudioVisueel Centrum

Het Audio Visueel Centrum (AVC) is het expertisecentrum van de UvA op het gebied van beeld en geluid. Het AVC produceert, begeleidt projecten, verleent service, biedt ondersteuning en geeft informatie en advies over de inzet van beeld en geluid op technisch, organisatorisch en didactisch terrein, binnen de UvA én daarbuiten.

Wat biedt het AVC?

Het AVC kan u helpen met uiteenlopende zaken op het gebied van beeld en geluid, of het nu om de huur van een studio en het monteren van beeldmateriaal gaat of over promotiefilms, webcolleges, mediatrainingen, videoconferencing en het meedenken over vernieuwing. De deskundige medewerkers geven advies over de inrichting van webcolleges, de doe-het-zelfvariant UvA ClipMaker, Open Online Video en Streaming Media, de AV-inrichting van collegezalen, de AV-infrastructuur voor congressen, de inzet van het Flipped Classroom principe, het maken van kennisclips, auteursrechten en open onderwijs als Massive Open Online Courses (MOOC’s).

40 jaar kennis breed inzetbaar

Het AVC heeft de afgelopen 40 jaar ruimschoots ervaring opgebouwd. Het team van vaste medewerkers beschikt over verschillende expertises, zoals techniek, productie en conceptontwikkeling. Waar nodig huurt het AVC extra expertise in.

De studio’s van het AVC bevinden in het AMC. Ook daar vervult het AVC een aantal belangrijke taken, waaronder het ondersteunen van medische congressen, het maken van patiënten-informatiefilms en lesmateriaal voor artsen en het verzorgen van streaming vanuit operatiekamers naar de collegezalen).

Gepubliceerd door  ICT Services

11 oktober 2017